Kvarner newsletter / broj 46

Lounge Hostel Carnevale
Rijeka dobila novi hostel

Mladi turisti, kojih je u Rijeci svake godine sve više, od rujna mogu noćiti i u najnovijem riječkom Lounge Hostelu Carnevale – objektu smještenom na omiljenom gradskom šetalištu tako da je gostima na samo nekoliko koraka dostupno ono najbolje od Rijeke.

U samom centru grada Rijeke, u pješačkoj zoni omiljenog riječkog šetališta Korzo, sredinom rujna otvoren je najnoviji smještajni objekt – Lounge Hostel Carnevale. Hostel je prvenstveno namijenjen mladim turistima, kojih je u Rijeci svake godine sve više, no objekt je, naravno, otvoren i ostalim gostima, posebice za vrijeme karnevala kada se u gradu redovito traži krevet više.

Gosti novoga hostela, čije ime također ukazuje na karnevalski imidž grada Rijeke, na raspolaganju imaju 30 kreveta u šest dvokrevetnih i dvije četverokrevetne sobe te dvije spavaonice s po šest odnosno osam kreveta. U sklopu smještaja uređeno je i pet modernih kupaonica opremljenih kompletnom opremom i potrepštinama, poput ručnika i sušila za kosu.

S obzirom na to da je hostel uređen u staroj zgradi koja, poput ostalih na Korzu, ima povijesno, arhitektonsko i urbanističko značenje za grad, zbog relativno malog prostora izostala je ponuda kuhinje i blagovaonice. No, zato je uređen veliki dnevni boravak za druženja i zajedničko opuštanje uz jednu specifičnost – lounge & chillout glazbu, koja se, prema dizajnu renomiranog lokalnog DJ-a Šoše, pušta u svim zajedničkim prostorima.

Kako je hostel smješten u samom središtu grada, ne treba posebno naglašavati što se turistima pritom sve nudi jer su nadomak Lounge Hostela Carnevale brojne kulturne i povijesne znamenitosti, zabavni i gastronomski sadržaji, a za vrijeme karnevala sva se događanja odvijaju tik uz hostel.