Kvarner newsletter / broj 46

Otok Lošinj
Odmor za dušu, nepce i zdravlje…

Može li odmor biti romantičniji boravkom udvoje, uživanjem u brojnim turističkim paketima prilagođenima jesenjim danima i uz to još s besplatnim prijevozom iz Zagreba?! Sve se to u narednom razdoblju nudi na Lošinju.

Rezervacijom smještaja u objektima Lošinj Hotels & Villas u razdoblju od 7. listopada do 1. travnja 2012. godine priuštit ćete si ne samo odličan odmor nego i osigurati besplatni autobusni prijevoz na relaciji Zagreb – Mali Lošinj – Zagreb. Odluka je to tvrtke Lošinj Hotels & Villas, a aranžman se, nakon lanjskog uspješnog iskustva, zainteresiranima nudi i ove godine. Očekuje se, kao i lani, veliko zanimanje za jesenskim odmorom na otoku Lošinju. Razlog više za takva očekivanja je to što ponuda sadrži izuzetno atraktivne turističke doživljaje.

U studenome u ponudi je doživljaj “Maslina i free climbing”. Ako vam se na prvi pogled čini da masline i penjanje nemaju baš ništa zajedničko, svakako se uputite na Lošinj gdje će vas stručni vodiči uvjeriti da nije tako. Program uključuje dan “punjenja baterija” te dan “pražnjenja”. Prvi dan namijenjen je upoznavanju s tradicijom, okusima, aromama i općenito pričom o lošinjskim maslinama. Naravno, kušat će se različiti otočki specijaliteti na bazi maslina, degustirati maslinova ulja, a nakon “punjenja” slijedi opuštanje u berbi ljekovitog bilja i izradi herbarija. Sutradan je na redu aktivniji dio programa – free climbing. Tu će glavnu riječ imati stručni instruktori koji će voditi grupe nekim od 25 smjerova različitog stupnja težine penjanja.

Za one kojima je romantika draža od penjanja nude se dva posebna doživljaja. Prvi je “Romansa na Lošinju” koji uključuju tri dana boravka u hotelu s romantičnim doručkom u sobi, masažama, korištenjem saune i relax zone. “Od srca za dvoje” naziv je opširnijeg romantičnog vikenda koji uz vrhunsku uslugu u objektu Mare Mare Suites uključuje i upoznavanje s otočkim podnebljem, tradicijom i kulturom uz animaciju, individualni pristup i brojne druge romantične blagodati.

U ponudi je još jedan pravi lošinjski doživljaj – “Pozdrav kapetanu”. Riječ je o posebnom segmentu otočke turističke ponude agencije Turist iz Velog Lošinja čiji je cilj upoznavanje turista sa specifičnom lošinjskom baštinom vezanom uz bogat i nadasve zanimljiv život požrtvovnih lošinjskih moreplovaca, brodograditelja te brodovlasnika koji su otok učinili središtem pomorstva na istočnom Sredozemlju u XIX. stoljeću. Aranžman uključuje šetnje gradom uz stručnog vodiča, edukaciju o lošinjskim kapetanima, običajima, brodogradnji, izlete do Velog Lošinja, rta Madonna, crkvice Annunziata gdje se organizira prikaz “Pozdrav kapetanu” te kušanje jelovnika prema tradiciji i običaju lošinjskih kapetana.

Imate li pritom sreće da na otoku boravite u vrijeme dodatnih događanja poput Lošinjske regate optimista (4. do 6. studenoga), svečane proslave Dana grada Malog Lošinja (11. studenoga), Proslave sv. Andrije na otoku Unije (25. i 26. studenoga) tada ćete doista doživjeti mnogo.

A ako vam ostane još malo energije svakako je utrošite na razgledanje zanimljive izložbe kostima koja je u Lošinjskom muzeju – Galeriji Fritzy otvorena od 4. studenoga do 10. prosinca.