Kvarner newsletter / broj 47

CNN-ova lista
Riječka Kantrida među najneobičnijim stadionima svijeta

Riječki stadion Kantrida karakterističan po prirodnoj stijeni koja ga razdvaja od mora CNN je upravo zbog te specifičnosti uvrstio na listu najneobičnijih stadiona svijeta, pa ako dolazite u Rijeku svakako obiđite i tu jedinstvenu atrakciju…

Globalni informativni kanal CNN objavio je nedavno listu najneobičnijih stadiona svijeta, na koju je uvršten i riječki stadion Kantrida. Na listi su nogometni stadioni diljem svijeta koji ne očaravaju velikim imenima, imidžom ili skupom opremom nego osobitošću. A da je upravo to karakteristika riječke Kantride znaju brojni nogometni fanovi jer se stadion uzdiže iznad mora od kojeg ga dijeli samo prirodna stijena. Igranje nogometa na Kantridi tako često zna završiti izgubljenom loptom izbačenom u morsko prostranstvo, a o doživljaju navijanja sjedeći iznad razine plavog mora ne moramo trošiti superlative.

Ideja ove liste bila je predstaviti neke manje poznate stadione koji se po veličini ulaganja i velikim imenima nogometaša ne mogu mjeriti s najzvučnijim svjetskim stadionima, no unatoč tome plijene posebnu pozornost nogometnih fanova. Tako je lista potpuno zaobišla najveće od najvećih – brazilsku Maracanu, londonski Wembley i madridski Santiago Bernabe, i predstavila one koje će nogometni fanovi, ako ih već ne poznaju, zasigurno zavoljeti na neki drugi način.

Kantrida je smještena na izlazu iz Rijeke u smjeru Opatije, a dom je hrvatskom prvoligašu NK Rijeka. Stadion je relativno malen, kapaciteta oko 10.000 mjesta, a kako ga opisuju novinari CNN-a, “savršene je formacije, na niskoj nadmorskoj visini, s jedne strane omeđen prirodnim stijenama, a s druge okružen predivnim kristalnim plavetnilom Jadrana.”