Kvarner newsletter / broj 47

Prvi klupski nastup u Hrvatskoj
Stereo MC’s u Rijeci!

Legendarna britanska glazbena skupina Stereo MC’s, nakon lanjskih nastupa u Zagrebu i Puli, 3. prosinca ove godine dolazi u Rijeku gdje će u Stereo dvorani promovirati najnoviji album “The Emperor’s Nightingale”, a bit će to njihov prvi klupski nastup u Hrvatskoj.

Britanska grupa Stereo MC’s po prvi put stiže u Rijeku gdje će 3. prosinca nastupiti u Stereo dvorani. Bit će to pravi “stereo” party, posebno zanimljiv zato što je to njihov prvi klupski nastup u Hrvatskoj, iako su kod nas na velikim pozornicama, u pulskoj Areni i Areni Zagreb, već održali nekoliko koncerata. Lani su nastupili i u sklopu novogodišnjeg programa na središnjem zagrebačkom trgu, pa je koncert u Rijeci prilika da ih se doživi u intimnijoj atmosferi.

Grupa je osnovana 1985. godine, u vrijeme kada se diljem Europe polako počela stvarati acid house scena. Već te godine njihov je album “33-45-78” najavio prve korake te tada mlade scene, koja je nakon toga zaokupila glazbene fanove diljem svijeta.

Godinu dana kasnije Stereo MC’s, u čijem su postavu Rob Birch, the Head, Cath Coffey i Owen If, stvaraju prvi veliki singl “Elevate My Mind”, s kojim se probijaju i na američke ljestvice te otvaraju put novom albumu pod nazivom “Supernatural”. Slava im dopušta da na tržište izbace niz novih remixeva svjetskih zvijezda, poput U2, Queen Latifah, Electronic, PM Dawn i drugih, da bi se 1992. godine ponovo posvetili stvaranju vlastitog studijskog albuma “Connected”, koji se danas, nakon gotovo 20 godina, smatra svojevrsnim evergreenom. Hitovi s tog albuma – “Connected”, “Step It Up”, “Creation” i “Ground Level”, i danas se vrte po svim svjetskim radiopostajama, a baš zahvaljujući njima dobili su i mnoge glazbene nagrade, među kojima je najvažnija Brit Award za najbolji album i najbolju grupu.

I baš kad su se fanovi navikli na njihova vlastita ostvarenja, ponovo se vraćaju remixevima, a neki od članova započinju solo karijere, ali su se, na oduševljenje svojih fanova, 2001. godine ponovo okupili i objavili još jedan uspješan album – “Deep Down & Dirty”. Od tada pa do danas snimili su studijski album “Paradise”, tijekom 2007. i početkom 2008. godine objavljuju dva live izdanja – “At the BBC” i “Live at the BBC”, da bi krajem kolovoza ove godine izdali i najnoviji album “The Emperor’s Nightingale”, koji će promovirati i u Rijeci.

Cijene ulaznica za riječki koncert kreću se od 90 do 120 kuna, ovisno o vremenu kupnje, a mogu se kupiti putem sustava Eventim, na portalu muzika.hr te u riječkom Dallas Music Shopu.