Kvarner newsletter / broj 47

Započela zimska sezona
Svi na sanjkanje kod Ravne Gore!

Od 1. prosinca u malom mjestu Kupjak u neposrednoj blizini turistički atraktivnog gorskokotarskog odredišta Ravne Gore počinje zimska sezona sanjkanja, u kojoj mogu uživati i mladi i stari, sanjkaši, ali i skijaši te svi kojima boravak na snijegu pričinjava veliku radost…

Otkad je lani otvoreno prvo službeno goransko sanjkalište, područje Ravne Gore, odnosno malog mjesta Kupjak gdje se ono nalazi, postalo je pravi mamac za zimske praznike. Zimska idila počinje već 1. prosinca otvorenjem ovogodišnje sezone sanjkanja, a ako snijeg i ne padne zabava je zajamčena jer sanjkalište “Gina” ima moderan sustav koji omogućuje sanjkanje čak i tijekom ljeta.

Riječ je o pravom malom zabavnom centru, u sklopu kojega se djeci i većim posjetiteljima nudi klasična staza za sanjkanje duga 130 metara, uz koju do vrha vozi pokretna traka dužine 90 metara. No, posebno je zanimljiva Snow Tubby staza na kojoj je sanjkanje moguće i na “suhom”. Staza je napravljena od velikih povezanih poluotvorenih cijevi i njima se vrludajući padinom sanjka u malim okruglim “čamcima” na napuhavanje pa je uzbudljiv provod zajamčen tijekom cijele godine. U planu je i uređenje male staze za prve korake na skijama, koja će biti duga oko 70 metara s laganim nagibom od 7 stupnjeva.

Uz sanjkalište je otvoren i atraktivan ugostiteljsko-smještajni kompleks izgrađen u ladanjskom planinarskom stilu od trupaca finskog bora, pa se odlično uklopio u šumski krajolik. U ponudi krčme “Gina” tradicionalna su goranska jela i pića, vani je otvorena velika terasa s infracrvenim grijalicama, a izletnici mogu i noćiti u pet moderno opremljenih soba različitih veličina.