Kvarner newsletter / broj 48

Carnival Snowboard Session Rijeka 2012
Bordanje uz more

Na Gatu Karoline Riječke i ove će se godine, 28. siječnja, održati pravi borderski spektakl – Carnival Snowboard Session, na kojem će nastupiti neki od najvećih bordera Europe, organizirat će se i bogat zabavni program, a atmosfera će opet biti jedinstvena jer gdje se osim u Rijeci može doživjeti bordanje uz more?!

Riječki Snowboard klub Nine i ove godine organizira zanimljiv borderski spektakl uz more, poznat pod nazivom Carnival Snowboard Session. Jednodnevno natjecanje održat će se 28. siječnja na Gatu Karoline Riječke, a nastupit će neke od trenutno najvećih zvijezda domaće, ali i europske snowboard scene. A to znači samo jedno – publika će i ove godine, peti put zaredom, uživati gledajući vratolomije natjecatelja u tom izuzetno atraktivnom zimskom sportu.

No, u ovom natjecanju nisu zanimljive samo borderske vratolomije nego i mjesto natjecanja. Nema baš mnogo primorskih gradova u svijetu koji se mogu pohvaliti ovakvom atraktivnom zimskom manifestacijom organiziranom tik uz more. Zato se i ove godine očekuje veliki broj gledatelja koji će se okupiti i prije natjecanja jer će i pripreme biti zanimljiv doživljaj. Na gat će biti dovezeno 100 kubika snijega kojim će se napraviti staza duga 40 i široka osam metara.

Otvorenje je zakazano za nešto iza 13 sati, nakon čega slijede treninzi i dva kvalifikacijska kruga natjecanja. Od 16 do 19.30 okupljene će zabavljati lokalni hip-hoperi Filip Motovunski & Rahmanee, a nakon koncerta slijedi veliko finale. Taj će dio sigurno pratiti na tisuće posjetitelja pa će oni brži, odnosno oni koji dovoljno rano zauzmu dobre pozicije, natjecanje najboljih bordera moći pratiti s udaljenosti od tek nekoliko metara.

Nakon natjecateljskog programa koncerte će održati najpoznatiji hrvatski hip-hoperi, zagrebačka grupa Connect te grupa The Beat Fleat, poznati TBF iz Splita. Oni kojima ni to neće biti dovoljno mogu nakon svega otići na veliki after party u poznatom riječkom klubu Stereo dvorana.