Kvarner newsletter / broj 49

Rijeka
Sedam zanimljivih programa za upoznavanje grada i okolice

Planirate li doći u Rijeku i želite li je što bolje i na što zanimljiviji način upoznati, putnička agencija Atlas ima odlično rješenje – sedam različitih višednevnih programa kreiranih da udovolje zahtjevima individualnih, grupnih i poslovnih gostiju, s različitim tematskim doživljajima i planovima razgledanja grada i okolice.

Grad Rijeku možete upoznati uz pomoć turističke agencije Atlas koja gostima, između ostalog, nudi i sedam cjelovitih višednevnih programa, koji će sigurno zadovoljiti zahtjeve svih ciljnih skupina turista kako u gradu tako i u njegovoj okolici. Riječ je o programima: Rijeka city break, Rijeka i Gorski kotar, Rijeka i Opatija, Rijeka gastro & wine, Astronomska avantura, Škola slikanja te Rijeka trekking.

Program Rijeka city break u tri dana posjetitelje će upoznati s mnogim detaljima u gradu, dok će se oni željni obilaska i njegove okolice zainteresirati i za druge programe te poći u Opatiju ili Gorski kotar.

Oni koji pak priželjkuju ovaj grad i okolicu upoznati kroz gastronomsku ponudu, odabrat će program Rijeka gastro & wine, koji uključuje uživanje u ukusnim lokalnim specijalitetima, posjet najpoznatijem vinskom odredištu Kvarnera – otoku Krku, sudjelovanje u maloj školi zdrave mediteranske kuhinje te naravno slobodno vrijeme za šoping.

Turisti koji žele doživjeti i nešto više, sigurno će se oduševiti programom Astronomska avantura koji, između ostalog, uključuje i posjet riječkom Astronomskom centru (jedini s digitalnim planetarijem u ovom dijelu Europe) te velikoj zvjezdarnici u istarskom gradiću Višnjanu.

Ljubiteljima umjetnosti i slikarstva namijenjen je pak višednevni program (od tri do sedam dana) Škole slikanja, dok će avanturisti moći uživati u programu Rijeka trekking, koji počinje šetnjom u gradu, nastavlja se outdoor aktivnostima na planini Učka i završava trekkingom u Nacionalnom parku Risnjak u srcu Gorskog kotara.

Programi se organiziraju tijekom cijele godine, s napomenom da je svaki od njih moguće kreirati i prema posebnim željama.