Kvarner newsletter / broj 49

Germanwings u Rijeci
Od ožujka starta linija Köln-Rijeka

Rijeku i njemački grad Köln od 27. ožujka do 25. listopada ove godine povezivat će niskotarifna kompanija Germanwings. Linija će prometovati tri puta tjedno, a karte po povoljnim cijenama mogu se nabaviti već od sredine siječnja.

Od 27. ožujka do 25. listopada Rijeka će zrakoplovnom linijom tri puta tjedno biti povezana s Kölnom i to zahvaljujući njemačkoj niskotarifnoj kompaniji Germanwings. Avioni će između spomenutih gradova letjeti utorkom, četvrtkom i subotom, a karte po povoljnim cijenama mogu se nabaviti već od sredine siječnja.

Rijeka je šesti grad u Hrvatskoj koja je posredstvom njemačke kompanije Germanwings povezana s Njemačkom, odnosno cijelom Europom. Osam godina, koliko je Hrvatska prisutna u njihovim poslovnim planovima, ta niskotarifna aviokompanija povezuje Zagreb, Split, Zadar, Dubrovnik i Pulu, a odsad i Rijeku, odnosno Zračnu luku Rijeka smještenu na otoku Krku s europskim zračnim lukama. No, to nije jedina niskotarifna kompanija čiji zrakoplovi slijeću na Kvarner. Naime, lani je uspostavljena i suradnja s Ryanairom čiji zrakoplovi Rijeku povezuju s Londonom i Stockholmom.

S obzirom na to da konačan red letenja za 2012. godinu zasad nije do kraja definiran, predstavnici Zračne luke Rijeka najavljuje mogućnost još poneke novosti kao i potvrdu postojećih redovnih linija i čartera iz brojnih europskih destinacija koje bi i ove godine trebale prometovati prema Kvarneru.

Valja naglasiti da prema Rijeci iz Londona i Barcelone prometuju i zrakoplovi nacionalne aviokompanije Croatia Airlines. Prema planu tvrtke, letovi iz Londona (LRH) prema Rijeci kreću sredinom travnja te će do sredine listopada prometovati jednom tjednom, a tako će, u razdoblju od svibnja do rujna, letjeti i iz Barcelone.