Kvarner newsletter / broj 50

Wellness Opatija
Ožujak u znaku otvorenih wellness vrata

U ožujku, tradicionalnom mjesecu otvorenih wellness vrata, Opatija će ponovo goste dočekati s bogatom ponudom paketa i usluga, ali i nizom pogodnosti koje će opatijski wellness užitak učiniti još boljim i pristupačnijim.

Svaki će od opatijskih hotela čija je wellness ponuda izrasla na temeljima duge tradicije zdravstvenoga turizma nuditi posebne pogodnosti kao i pakete prilagođene potrebama suvremenog čovjeka. Tako će Grand hotel Adriatic tijekom ožujka svakom posjetitelju za jedan plaćeni tretman tijela darovati još jedan odabrani tretman. U Hotelu Bristol posebni se rituali potpunog opuštanja kao i drugi paketi nude po promotivnim cijenama. Thalasso wellness centar Opatija privlači tretmanima i kupkama u kojima se koristi lovor, mediteranska aromatična biljka karakteristična za vegetaciju ovoga područja. U Milenij hotelima od 1. do 18. ožujka traju tjedni tradicionalne tajlandske masaže koju izvode izvorni tajlandski terapeuti. Na te se dane od 19. ožujka nastavljaju tjedni holističke medicine tijekom kojih akupunkturolog i homeopat propisuju i provode holističke terapije.

Wellness i spa ponuda Grand hotela 4 opatijska cvijeta svaki je dan, i to uz posebne popuste, posvećena jednoj vrsti tretmana, pa će tako ponedjeljkom program biti namijenjen muškarcima, utorkom će s gostima raditi osobni treneri, četvrtak je rezerviran za žene, a subota za radionice osobnog rasta. U Hotelu Mozart svim se gostima u mjesecu otvorenih wellness vrata nude usluge uz popust, a posebno se izdvaja uživanje u japanskoj kupelji, jedinoj u Hrvatskoj.

No, zahvaljujući odličnoj klimi i prekrasnom okolišu svojevrsni wellness užitak pruža već sam boravak u prirodi i šetnja glasovitim stoljetnim šetalištem. Naime, Thalasso wellness centar u suradnji s udrugom Quarnero svake subote u ožujku organizira orijentacijske brze šetnje uz lungomare pod nazivom “Slijedimo miris lovora”. Za 23. i 30. ožujka najavljeni su poludnevni izleti u Park prirode Učka, čiji je glavni cilj obilazak Vele drage – geomorfološkog spomenika prirode, gdje će uz stručno vodstvo gosti šetati geološkom poučnom stazom “Vela draga” do vidikovca i odmorišta, predahnuti uz prekrasan pogled na kanjon Vele drage i njegove vapnenačke tornjeve.