Kvarner newsletter / broj 50

Predstavljamo
Iscjeljujući programi Lovranskih vila

Malo je wellness hotela koji se mogu pohvaliti programima kakve nude Lovranske vile jer njihovi objekti Villa Astra, Villa Adela i Casa Oraj nisu jedinstveni samo zbog vrhunskih programa i tretmana. Tamo je baš svaki detalj boravka protkan atmosferom koja doslovno pomaže iscijeliti duh i tijelo.

Kada turističku tvrtku vodi osoba sa stečenom diplomom trenera za intuiciju i svjesnost, a svoj tim smatra bliskim prijateljima i istomišljenicima, tada je sigurno – odmor će u takvom okruženju doista biti iscjeljujući. Dodamo li tomu niz jedinstvenih terapeutskih i transformacijskih programa, namirnice ubrane u vlastitom vrtu i kulturna događanja kao dodatni adut, tada doista govorimo o kvalitetnom wellness konceptu. A upravo je to ponuda koja objekte i programe Lovranskih vila čini jedinstvenima ne samo na Kvarneru već i u cijeloj Hrvatskoj.

Lovranske vile čine Villa Astra i Villa Adela u Lovranu te seosko domaćinstvo Casa Oraj smješteno u podnožju planine Učke u zaleđu Lovrana. Objekti su relativno malih kapaciteta no baš zato se u njima gostima posvećuju s punom pažnjom – ondje vlada prijateljsko okruženje, a tretmani na vrhunskoj razini provode se kroz individualni pristup.

Mnogo je toga po čemu se Lovranske vile razlikuju od drugih hotela. Primjerice, nude jedinstven tretman plutanja u visokokoncentriranoj otopini Epsomove soli. Ta terapija smanjuje akutne bolove, a djeluje i protiv stresa te je jedan od rijetkih medicinskih tretmana za dubinsko opuštanje, koje se inače postiže samo meditacijom ili neposredno prije sna.

Ayurvedske programe zaokružuju vježbe joge, zajedničke meditacije, vježbe vizualizacije i tehnike disanja.

Umjesto klasičnih wellness programa, gosti Lovranskih vila imaju priliku okusiti čari provjerenih terapeutskih masaža – raindrop, shiatsu, abhyanga shareera, shiroabhyanga, udwarthanam… tretmana koji ujedno i relaksiraju i pomažu otkloniti zdravstvene tegobe. Osim toga, gosti ovdje mogu naučiti kako poraditi na prevenciji neravnoteže temeljnih bioloških energija (Dosha) sa svrhom sprečavanja nastanka bolesti, a uče i na koji način vježbati, relaksirati se te tako postići duži, zdraviji i sretniji život. S tim se ciljem u objektima svakodnevno serviraju organski meniji. A upravo je to moto s kojim svakodnevno žive i zaposlenici pa nije čudno da se u Lovranskim vilama gosti ne smatraju samo posjetiteljima nego i doživotnim prijateljima.