Kvarner newsletter / broj 50

Vrijeme za promociju
Poznajete li kvarnersku baštinu?

Na opatijskom kupalištu Slatina održat će se dva velika sajma – Kvarner Expo (4-7. travnja) te Gast Expo (12-15. travnja), na kojima će se predstaviti brojni proizvođači suvenira, vina i autohtonih delicija.

Želite li kupiti ili barem vidjeti neke od najboljih, najukusnijih i najzdravijih hrvatskih suvenira, od 4. do 7. travnja dođite u Opatiju i posjetite 9. Kvarner Expo Opatija, veliku prodajnu izložbu proizvođača suvenira iz cijele Hrvatske. Izložba će biti organizirana na najpoznatijem opatijskom kupalištu Slatina, a sudeći prema lanjskim iskustvima, bit će to mjesto susreta brojnih proizvođača, kupaca kao i onih koji jednostavno ne mogu odoljeti dobrom, uporabljivom suveniru. Upravo je to glavna odlika ovakvih autohtonih suvenira jer predstavljaju pravo umijeće lokalnih umjetnika, obrtnika, poduzetnika i poduzetnijih vlasnika obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Bit će tu doista svega – prehrambenih proizvoda, organske kozmetike, nakita od prirodnih materijala, keramike, slika te raznih tipičnih hrvatskih uporabnih predmeta. Kao i ranijih godina, birat će se i najbolji među njima.
Samo nekoliko dana poslije – od 13. do 15. travnja, na istom će se mjestu održati još jedan sajam – Gast Expo Opatija, na kojem su glavni proizvodi hrvatska vina i autohtone delicije.

Autohtone mesne prerađevine s domaćim kruhom, tjesteninom, slastice od domaćeg meda i marmelade, prirodni sokovi i žestice tek su mali dio bogate ponude u kojoj će se moći istinski uživati. Pritom ne zaboravite nazdraviti ukusnim mladim i vrhunskim vinima jer proizvođači hrvatskih vina iz godine u godinu zaslužuju sve više međunarodnih priznanja i, jasno, zadovoljnih poklonika.