Kvarner newsletter / broj 50

Rijeka – sajmovi u ožujku
Pet velikih međunarodnih sajmova

Zanima li vas lokalna gastro baština, lov i ribolov, obrti u turizmu, opremanje doma, nove tehnologije te automobilska industrija, od 22. do 25. ožujka svakako se uputite u riječku Dvoranu mladost gdje će se održati čak pet velikih međunarodnih sajmova.

U riječkoj Dvorani mladost od 22. do 25. ožujka održat će se pet velikih sajmova – 16. Dom i tehnika, 5. sajam izvornih proizvoda Zeleno i plavo, 14. sajam lova i ribolova, 11. sajam obrtnika proizvođača za turizam te 19. sajam automobila i prateće opreme.

Ožujak je već tradicionalno mjesec velikih priprema, posebno u turizmu kada se kreće sa zahvatima na infrastrukturi, u osmišljavanje nove ponude za nadolazeću sezonu, no vrijeme je to kada mnogi i u svoja kućanstva žele unijeti neke promjene. Stoga su najavljeni sajmovi prava prilika da se na jednom mjestu vidi sve što je za takve namjene potrebno.

Tako će se na 16. međunarodnom sajmu graditeljstva, opreme, namještaja i uređenja “Dom i tehnika” predstaviti brojni proizvođači zaduženi za unutarnje i vanjsko uređenje objekata. Bit će tu svega – od građevinskog materijala, opreme za projektiranje, alata i strojeva, a tradicionalno će se predstaviti i proizvođači kvalitetnog domaćeg namještaja.

Sajam izvornih proizvoda “Zeleno i plavo”, koji je prije pet godina pokrenut u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, opet će posjetiteljima ponuditi bogat izbor izvornih gastronomskih specijaliteta domaće izrade i s dugom tradicijom, a kako mu samo ime kaže – bit će to odličan spoj tipične primorske i kontinentalne kulinarske baštine. Sajam je namijenjen vlasnicima ugostiteljskih objekata koji će izravno moći ugovoriti suradnju s lokalnim proizvođačima u cilju bolje promocije lokalne gastro baštine u turizmu.

Kao važan segment turističke ponude, posebno Gorskog kotara, 14. sajam lova i ribolova posjetitelje će podsjetiti na taj mnogima atraktivan segment ponude. Naglasak će naravno i ovaj put biti na afirmaciji obje vrste aktivnosti te načinima unapređenja klasične ponude lova i sportskog ribolova, ali i na zaštiti prirodnih staništa i okoliša. Uz ponudu opreme, stručne literature, vozila i slično, posebno će se promovirati atraktivna lovna i ribolovna područja Kvarnera i Gorskog kotara.

Posjetiteljima i turističkim djelatnicima osobito će biti zanimljiv 11. HOT (Hrvatski obrtnici turizmu), koji je postao izvrsna prigoda i pravo mjesto razmjene ponude hrvatskih obrtnika i predstavnika tvrtki koje skrbe o izgradnji, opremanju i opskrbi turističkih subjekata.

Ljubitelji automobilske industrije sigurno će se oduševiti sajmom Auto, koji će i na ovom, 19. po redu izdanju, predstaviti nekoliko tematskih cjelina – putnički automobili, motocikli, skuteri i bicikli; gospodarska vozila; rezervni dijelovi i servisna oprema; oprema i pribor za održavanje vozila; zaštitna odjeća i obuća; oprema za radionice, ulja i maziva; parkirališta i prometna signalizacija.