Kvarner newsletter / broj 50

Na uskrsni ponedjeljak
Opatija pod opsadom oldtajmera

Uskrsni ponedjeljak mnogi turisti iskoriste za ležeran odmor, šetnju i uživanje u ranom proljeću, no gosti grada Opatije toga dana, treću godinu zaredom, mogu uživati i u razgledanju danas rijetko viđenih oldtajmera. Planirate li odmor na Kvarneru toga se dana svakako zaputite na opatijsko kupalište Slatinu.

Opatija će treću godinu zaredom na uskrsni ponedjeljak gostima ponuditi atraktivno druženje s vlasnicima rijetkih oldtajmera. Zateknete li se toga dana na Kvarneru ili pak dolazite radi te atrakcije, uputite se na poznato opatijsko kupalište Slatinu gdje će se u prijepodnevnim satima okupiti brojni lokalni zaljubljenici u raritetne limene ljubimce. Druženje će početi u 10 sati laganom zakuskom jednostavnih kvarnerskih uskrsnih specijaliteta, poput pogače i jaja, kako bi se posjetitelji lakše upustili u priču o automobilima.

Organizatori manifestacije – iz opatijskog Liburnia classic cluba, prije nekoliko su godina došli na ideju da svoje starinske automobile predstave javnosti pa su s vremenom privukli brojne obožavatelje. Na izložbi oldtajmera uglavnom sudjeluju vlasnici s toga područja, a zna ih se okupiti dvadesetak, što je optimalno za podrobnije upoznavanje. Posjetitelji će tom prigodom neke automobile, u dogovoru s vlasnicima, moći dobro promotriti i iznutra, sjesti u njih, fotografirati se i tako osjetiti radost uživanja u starim automobilima. Bit će to naravno i prilika za razgovor, savjete i razmjenu iskustava pa će mnogi, vjerujemo, i sami poželjeti postati vlasnici nekog raritetnog modela.

Na području Opatije i šire okolice postoji, naime, mnogo vlasnika oldtajmera, ali se ovom prigodom izlaže tek jedan dio njihovog voznog parka.