Kvarner newsletter / broj 1

Ususret slavlju
Doček Nove godine na
kvarnerskim gradskim trgovima

Na Kvarneru se već dugi niz godina u svim većim gradovima organizira novogodišnji doček na otvorenom. Novu će 2008. godinu gosti, turisti i domaći na otvorenom čekati u Rijeci, Opatiji, Malom Lošinju, Krku, Rabu…

Grad Rijeka već tradicionalno priprema doček Nove godine, pa će tako biti i za doček 2008. Na riječkom Korzu nastupit će poznata hrvatska grupa Jinx prepoznatljiva po urbanom pop zvuku s primjesama mnogih drugih stilova poput ska, kabaret i surf, te dvije riječke grupe, Laufer, s karizmatičnim frontmenom Damirom Urbanom, te Quasarr.

Grad Opatija s obilježavanjem Adventa na otvorenom započinje 21. prosinca i program će trajati sve do 1. siječnja navečer. U sklopu novogodišnjeg dočeka na opatijskoj Ljetnoj pozornici nastupit će mnogi poznati izvođači poput Ricarda Luquea, Tedija Spalata, Šajete i drugih.

Na otoku Lošinju od 19. do 31. prosinca traju božićno-novogodišnje priredbe. U većini hotelskih objekata organiziran je doček Nove godine, a na glavnom gradskom trgu u Malom Lošinju bit će organiziran prijepodnevni ispraćaj Stare te navečer doček Nove godine.

Grad Krk na Staru godinu poziva sve mještane i goste na tradicionalno okupljanje na gradskom trgu Vela placa, gdje već u podne počinje zabavni program uz neizostavnu zdravicu s gradonačelnikom.

Na Silvestrovo će na otoku Rabu biti domjenak za goste i Rabljane na Trgu Municipium Arba od 10:30 ujutro uz folklorni program otoka Raba, a svečani doček Nove godine počinje u 22:30 na istom mjestu.