Kvarner newsletter / broj 5

Kvarner Expo '08
Baština ugrađena u suvenire

Ponuda suvenira Kvarnera i cijele Hrvatske sve je bogatija, što je vidljivo u prodavaonicama u turističkim odredištima, ali je bilo još očitije na 5. prodajnoj izložbi suvenira Kvarner Expo '08 koja je od 19. do 22. ožujka održana u Opatiji.

Suvenirsku ponudu iz cijele Hrvatske na opatijskom je sajmu predstavilo više od 300 izlagača, pa su tako turisti koji su uoči Uskrsa u Opatiju stigli u velikom broju imali izvrsnu priliku za kupovinu. Naime, tu su na jednom mjestu predstavljeni suveniri iz cijele Hrvatske, dokazujući tako da se bogata baština poduzetničkom energijom sve maštovitije oblikuje u atraktivan suvenirski program. Bilo je tu odjeće, rukotvorina, predmeta uporabne vrijednosti sa stiliziranim mediteranskim motivima… pa sve do kozmetičkih pripravaka na bazi maslinovog ulja, lavande i sl. te iznimno ukusnih slastica i pića temeljenih na autohtonim receptima i sirovinama. No, za one koji nisu prisustvovali ovoj izložbi utješna je činjenica da je u turističkim područjima ponuda suvenira sve bogatija te da će – gdje god bili – pronaći autohtone proizvode koji će ih izgledom, okusom i uporabnom vrijednošću dugo podsjećati na Kvarner i Hrvatsku.

Kvarner Expo organizirali su Udruženje obrtnika Opatije, Obrtnička komora Primorsko-goranske županije te tvrtka Alpe Adria Expo, a pokrovitelj je Turistička zajednica Kvarnera.