Kvarner newsletter / broj 5

RAF 2008
Natjecanja u adrenalinskim sportovima

I na ovogodišnjem Rijeka adventure festivalu – RAF 2008. organizirat će se niz atraktivnih kulturnih, zabavnih i sportskih događanja, među kojima će osobitu pozornost publike zacijelo privući sudionici međunarodne pustolovne utrke Ki Ghallenge 2008 duge 150 kilometara.

U Rijeci će se od 11. do 13. travnja održati 3. Rijeka adventure festival – RAF 2008. Organizator te manifestacije, osmišljene kao spoj kulturnih, sportskih, promotivnih i zabavnih događanja, je Društvo za sportove u prirodi Ad natura iz Rijeke.

Kao i na prošla dva, i na ovogodišnjem RAF-u očekuje se veliki broj posjetitelja, uz sudjelovanje brojnih natjecatelja u raznim adrenalinskim sportovima, a mjesto njihova održavanja su Gat Karoline Riječke, Hrvatski kulturni dom na Sušaku i klub Discordia.
Osim projekcija vrlo interesantnih dokumentarnih filmova o raznim sportskim pothvatima te brojnih predavanja, među najzanimljivijim događanjima RAF-a 2008. svakako će biti 6. Međunarodna pustolovna utrka Ki Challenge 2008. U toj vrlo zahtjevnoj utrci dugoj 150 kilometara natjecatelji će odmjeriti snage u raznim sportskim disciplinama, od trekkinga, kajaka, brdskog biciklizma, preko orijentacije, speleologije do spuštanja po užetu. Utrka će trajati ukupno dva dana, a održava se na području Kvarnera, Gorskog kotara i Istre. Osim natjecateljskog ima i turistički značaj s obzirom na to da se odvija na područjima pogodnima za adrenalinske sportove i razvoj takve vrste turističke ponude. U okviru RAF-a 2008. organizirat će se i natjecanje u penjanju Rijeka Open 2008 te revijalno penjanje na umjetnoj stijeni kao i penjanje za građane.