Kvarner newsletter / broj 6

Hotel Kvarner
Najstariji hrvatski hotel ulazi u lanac Marriott

Hotel Kvarner, jedan od simbola opatijskog turizma, nakon obnove, koja započinje ove jeseni, poslovanje će nastaviti u sastavu hotelske grupacije Marriott i time slavnoj 120-godišnjoj prošlosti dodati jednako glamuroznu budućnost.

Grupacija Marriott je – dokazuje to nekoliko zajedničkih sastanaka – zainteresirana za daljnji razvoj svog hotelskog brenda u Opatiji i to na temelju ugovora o upravljanju hotelom. Sljedeći je korak – kako saznajemo od mr. sc. Kristijana Staničića, predsjednika Uprave Liburnia Riviera Hotela u čijem je sastavu Kvarner – definiranje pisma namjere kojim se utvrđuju komercijalni uvjeti ugovora o upravljanju te izrada feasibility studije kao osnove za izradu investicijskog projekta.

Očekivano Marriottovo upravljanje Hotelom Kvarner svakako je obostrano važan korak ne samo za taj objekt i Opatiju nego i za cijelu Hrvatsku. To je, naime, prvi hotel u zemlji kojim će upravljati taj renomirani hotelski lanac. Marriott upravlja s više od 3000 hotela i 520.000 soba u cijelom svijetu.

Početak radova na obnovi Hotela Kvarner, koji posluje više od 120 godina, a odvijat će se pod strogim okom restauratora jer je zgrada je pod sustavom zaštite, očekuje se u studenome ove godine.