Kvarner newsletter / broj 6

6. Sport fest
Manifestacija atraktivnih sportova

Rijeka će ove godine prvi put biti domaćin 6. Sport festa koji se dosad organizirao u Crikvenici, a osim niza sportskih događanja najavljuje se i veliki broj zabavnih sadržaja.

Nakon Crikvenice, 6. Sport fest prvi put ove će se godine održati Rijeci. Tako će promjenom lokacije grad na Rječini postati domaćin desetodnevne manifestacije u sedam atraktivnih sportova.

Šesti Sport fest organizira se od 26. lipnja do 6. srpnja u samom središtu grada na rivi, gdje će biti smještena Sport fest arena, a s rive će se moći pratiti i atraktivna natjecanja na moru.

U okviru te sportske manifestacije planirano je održavanje 17. Turnira u odbojci na pijesku, u kojem će snage odmjeravati brojni vrhunski odbojkaši iz zemlje i inozemstva, a organizirat će se i 2. Europsko prvenstvo u jet-skiju. Prvi put u okviru Sport festa održat će se i ORC Masters, regata deset najboljih hrvatskih kormilara po Gill – ORC rang-ljestvici u prošloj godini. Tu je ljestvicu po uzoru na svjetske jedriličarske rang-ljestvice pokrenuo riječki Jedriličarski klub SCOR 2001. godine, a boduju se ORC Club regate održane u protekle dvije godine u Hrvatskoj. Osim ljestvice kormilara, po istom se sustavu boduju i ljestvice jedriličara.

Tijekom desetodnevne sportske manifestacije neće nedostajati ni zabave, a kao jedan od središnjih događanja na Sport fest areni je svakako koncert Marijana Bana, Nene Belana i Fiumensa, najavljen za 28. lipnja.