Kvarner newsletter / broj 6

Mali Lošinj
Plaže za pse

Na ukupno osam plaža na lošinjskom otočju gosti sada mogu dovoditi i svoje četveronožne ljubimce, za koje je dijelom ugrađena i oprema za prihvat pasa na plaži.

Svi vlasnici pasa od ovogodišnje kupališne sezone na osam plaža na lošinjskom otočju mogu voditi svoje ljubimce. Na plažama će biti postavljene ploče s oznakama o dopuštenom boravku pasa te koševi s vrećicama, a od iduće sezone instalirat će se i tuševi za kućne ljubimce. Na taj način se izlazi ususret gostima koji na odmor vode i svoje pse, ali dosad s njima nisu smjeli ići na plaže jer na njima nisu bili osigurani prostor i uvjeti za boravak četveronožnih ljubimaca. Gosti odsad svoje pse mogu voditi na plaže na otocima Susku, Iloviku, Unijama, zatim u Velom Lošinju, Nerezinama, u naselju Artatore te u Malom Lošinju na predjelu Sunčane uvale između Velog Zala i Lanterne te na Zagazinama na području Bojčić.

Vlasnici četveronožnih ljubimaca zacijelo će biti vrlo zadovoljni ovakvom odlukom, tim prije što su kao najveći nedostatak u ponudi u anketama gosti navodili upravo nedostatak specijaliziranih plaža za pse.