Kvarner newsletter / broj 50

Dragi prijatelji i poslovni partneri!

Želite li poslije duge i u svakom pogledu teške zime predahnuti i obnoviti energiju, savjetujemo vam da u ožujku posjetite Opatiju. Već tradicionalno taj romantični grad duge povijesti i turističke tradicije gostima u prvom proljetnom mjesecu nudi bogate programe obnove mentalnog i tjelesnog zdravlja. Klasični paketi ili pak oni koji se temelje na novim spoznajama i posebnim tehnikama upotpunjuju se boravkom u prirodi, izletima i šetnjom uz more – što jamči dobrobit za duh i tijelo.

Ožujskoj živosti na Kvarneru također će itekako pridonijeti mnoge izložbe, od kulturnih do prodajnih izložaba suvenira, gastronomske manifestacije, brojni drugi izazovi sve do zanimljivih natjecanja. U Crikvenici, koja ove godine svečano obilježava 600 godina od prvog pisanog spomena, možete se okušati i u kreiranju nove slastice. Vjerovali ili ne, domaćini vas pozivaju da napravite recepturom, izgledom i načinom serviranja originalnu tortu koja će, kao uspomena na tu obljetnicu, postati suvenirom ovoga kraja. Dakako, sastojci su unaprijed određeni, a najuspješniji kreator pavlinske torte – nazvane tako u znak uspomene na redovnike pavline i njihovo djelovanje – potpisat će autorski ugovor za novi crikvenički gastronomski suvenir.

Mnogo je još novosti koje vas očekuju na Kvarneru, jer turistički djelatnici sustavno rade na novim mogućnostima odmora i zabave, uređenju objekata i okoliša kao i na gostoprimstvu. Kvarnerski domaćini čine sve da prepoznaju vaše potrebe te da na njih odgovore upravo onako kako vi želite i od njih očekujete! Da su u tome uspješni uvjerit ćete se na svakom koraku, bez obzira na to birate li za mjesto odmora hotele, kampove ili pak smještaj kod privatnih iznajmljivača. A upravo ovi posljednji pružaju vam mogućnost da izbliza upoznate način života, gastronomiju i običaje domaćina, a nerijetko da uronite u njihov smireni život u dodiru s prirodom. Na Kvarneru možete osjetiti sve prednosti takva življenja.

Dobrodošli!

Vaša
mr. sc. Irena Peršić Živadinov,
direktorica TZ Kvarnera

 
 
Wellness Opatija
Ožujak u znaku otvorenih wellness vrata

U ožujku, tradicionalnom mjesecu otvorenih wellness vrata, Opatija će ponovo goste dočekati s bogatom ponudom paketa i usluga, ali i nizom pogodnosti koje će opatijski wellness užitak učiniti još boljim i pristupačnijim.

(više)
Wellness Opatija - Ožujak u znaku otvorenih wellness vrata  
Crikvenica
Bogat program proslave 600. godišnjice

Crikvenica će ove godine živjeti u znaku obilježavanja čak šest stoljeća otkako je prvi put u pisanim dokumentima spomenuto njezino ime. Bit će to prilika da Crikveničani i njihovi gosti uživaju u mnogim povijesnim pričama, ali i kreiraju sadašnjost. Uz mnogo toga što je prošlost dala ovom kraju, 600. godišnjica bit će početak jednog novog doprinosa – pavlinske torte, za koju TZ grada Crikvenice upravo raspisuje natječaj. Kreirati je možete i vi…

(više)
Crikvenica - Bogat program proslave 600. godišnjice
 
6. festival dokumentarnog rock filma – DORF Rijeka
Otkrijte tajnu povijest rocka

Na šestom Festivalu dokumentarnog rock filma – DORF 2012, koji će se u Rijeci održati od 15. do 18. ožujka, bit će prikazan dosad najveći broj filmova uz nikad bogatiji popratni program, pa će posjetitelji tako saznati dosad neispričane tajne iz povijesti rocka te štošta o svojim rock idolima.

(više)
6. festival dokumentarnog rock filma – DORF Rijeka - Otkrijte tajnu povijest rocka  
Festival kave u Opatiji
Kad cijeli grad miriše po kavi…

Užitak ispijanja omiljenog jutarnjeg napitka – kave, u Opatiji će od 30. ožujka do 1. travnja biti top tema jer još jedan festival i ove će godine ponuditi trodnevnu kušaonicu kave i slastica od nje s aromama kakve dosad niste kušali…

(više)
Festival kave u Opatiji - Kad cijeli grad miriše po kavi…
 
Predstavljamo
Iscjeljujući programi Lovranskih vila

Malo je wellness hotela koji se mogu pohvaliti programima kakve nude Lovranske vile jer njihovi objekti Villa Astra, Villa Adela i Casa Oraj nisu jedinstveni samo zbog vrhunskih programa i tretmana. Tamo je baš svaki detalj boravka protkan atmosferom koja doslovno pomaže iscijeliti duh i tijelo.

(više)
Predstavljamo - Iscjeljujući programi Lovranskih vila  
Dani turizma na Lošinju
Dvije obljetnice – mnogo razloga za slavlje!

Na otoku Lošinju službeno Turističko društvo postoji od ožujka 1887. godine, a samo pet godina kasnije Mali i Veli Lošinj proglašeni su klimatskim lječilištima i oporavilištima. Važni su to razlozi da se 120, odnosno 125 godina kasnije jubileji obilježe na znakovit način.

(više)
Dani turizma na Lošinju - Dvije obljetnice – mnogo razloga za slavlje!
 
Vrijeme za promociju
Poznajete li kvarnersku baštinu?

Na opatijskom kupalištu Slatina održat će se dva velika sajma – Kvarner Expo (4-7. travnja) te Gast Expo (12-15. travnja), na kojima će se predstaviti brojni proizvođači suvenira, vina i autohtonih delicija.

(više)
Vrijeme za promociju - Poznajete li kvarnersku baštinu?  
Trči i uživaj
Spremate li se za opatijski maraton?

Ako uživate u maratonu, onaj opatijski uvjerit će vas da taj užitak može biti dvostruk. Još uvijek je pravo vrijeme da se pripremite jer “Trči i uživaj”, peto po redu međunarodno atletsko i turističko druženje, najavljeno je tek za 22. srpnja.

(više)
Trči i uživaj - Spremate li se za opatijski maraton?
 
MTB Učka maraton – utrka za Svjetsko prvenstvo
Lovran i Učka domaćini najboljim biciklistima svijeta

Čelnici Svjetske biciklističke federacije ove su godine dali ogromnu podršku tradicionalnom kvarnerskom MTB Učka maratonu svrstavši ga među deset najjačih utrka Svjetskog kupa koje se boduju i za Svjetsko biciklističko prvenstvo, pa stoga najavljujemo važan dan – utrka se Učkom vozi 29. srpnja!

(više)
MTB Učka maraton – utrka za Svjetsko prvenstvo - Lovran i Učka domaćini najboljim biciklistima svijeta  
Svečano otvoren
Novi dizajn TIC-a i nova brošura Rijeke

Iako već nekoliko mjeseci djeluje na novoj adresi, na Korzu 14, preseljeni TIC grada Rijeke ovih je dana, nakon pomnog “šminkanja” i novog marketinškog dizajna, svečano otvorio vrata, a promotivnu priču o turističkom gradu Rijeci odnedavno prati i nova turistička brošura.

(više)
Svečano otvoren - Novi dizajn TIC-a i nova brošura Rijeke
 
Rijeka – sajmovi u ožujku
Pet velikih međunarodnih sajmova

Zanima li vas lokalna gastro baština, lov i ribolov, obrti u turizmu, opremanje doma, nove tehnologije te automobilska industrija, od 22. do 25. ožujka svakako se uputite u riječku Dvoranu mladost gdje će se održati čak pet velikih međunarodnih sajmova.

(više)
Rijeka – sajmovi u ožujku - Pet velikih međunarodnih sajmova  
Astro centar Rijeka
Krenite u svemirsku pustolovinu

Želite li saznati više o svemiru, kako izgledaju daleki planeti i još mnogo toga, savjetujemo vam da krenete u pravu svemirsku pustolovinu u popularnom Astro centru Rijeka, koji će 17. ožujka – prilikom obilježavanja Međunarodnog dana planetarija – biti posebno atraktivan i informativan.

(više)
Astro centar Rijeka - Krenite u svemirsku pustolovinu
 
Na uskrsni ponedjeljak
Opatija pod opsadom oldtajmera

Uskrsni ponedjeljak mnogi turisti iskoriste za ležeran odmor, šetnju i uživanje u ranom proljeću, no gosti grada Opatije toga dana, treću godinu zaredom, mogu uživati i u razgledanju danas rijetko viđenih oldtajmera. Planirate li odmor na Kvarneru toga se dana svakako zaputite na opatijsko kupalište Slatinu.

(više)
  
Na uskrsni ponedjeljak - Opatija pod opsadom oldtajmera